... és az egyensúly helyreáll ...

Ízületi gyulladást gyógyít a meggy


Közzétéve június 5th, | Kiss Borbála itt: Cikkek. Nincs hozzászólás

Amerikai kutatók szerint a meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán.

A meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán – hangzott el az Amerikai Sportorvosok Kollégiumának idei kongresszusán San Franciscóban.

A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig semmilyen mellékhatással nem fenyeget.

Meggylé - Enyhíti az ízületi gyulladástKerry Kuehl és munkacsoportja évek óta foglalkozik a meggylé gyógyhatásával. Korábbi dolgozatukban hosszútávfutók izomfájdalmainak csillapításáról számoltak be a gyümölcs segítségével.

A kongresszuson elhangzott, hogy 20, ízületi gyulladásban szenvedő idős nőnek adtak három héten át naponta kétszer 355 ml meggylevet. Mindannyiuk fájdalmai jelentősen enyhültek, különösen azokra volt jótékony hatással, akiknek panaszai a legkínzóbbak voltak.

A munkacsoport tagjai szerint a meggyben található antioxidáns és gyulladáscsökkentő molekulák, az antocianinok olyan hatásosak, mint a gyógyszeripar ma ismert legnépszerűbb készítményei, és mellékhatásoktól nem kell tartani.

Az eredeti dolgozat összefoglalása egyéb információkkal a Choosecherries oldalán.

Forrás: mti

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kedves Érdeklődő!

Ha szeretne azonnal értesülni a legújabb cikkekről, gyakorlatokról és ajánlatokról, kérem iratkozzon fel hírlevelemre.