... és az egyensúly helyreáll ...

Válltorna munkahelyen vagy otthon


Közzétéve április 24th, | Kiss Borbála itt: Gyakorlatok és egyebek, Gyógytorna. Nincs hozzászólás

Bemelegítésként végezzünk el néhány vállkörzést hajlított, illetve nyújtott karokkal, külön-külön és egyszerre is. Majd a következő gyakorlatsort naponta végezzük el! Ezzel nagyszerűen regenerálhatjuk, erősíthetjük a vállak és a lapockák izmait. Minden mozdulatot 5-ször ismételjenek meg.

Első gyakorlat
Húzzuk fel egyszerre mindkét vállat magasra, majd engedjük vissza! Ezután, egyszerre húzzuk hátra a vállakat úgy, hogy a lapockák összeérjenek, és közben hajtsuk hátra a fejünket is. Majd engedjük vissza vállunkat a kiinduló testtartásba.

Második gyakorlat
Alapállásban tegyük a vállunkra a kezüket. Emeljük fel a karokat a fül mellé, egymással szembe fordított tenyérrel. Utána a kezeket engedjük vissza a vállakra, majd a combokra.

Harmadik gyakorlat
Tegyék a kezünket ismét a vállunkra, és a felkarokat emeljük vízszintes helyzetbe úgy, hogy a könyökünk és a vállunk egy vonalban legyen. Ezt a helyzetet megtartva nyújtsuk ki a karokat, tenyérrel felfelé fordítva. Hajlítsuk be a kart felfelé mutató ujjakkal úgy, hogy a felkar és az alkar 90 fokos szöget zárjon be. Megtartva a váll és a könyök egyenes vonalát, zárjuk össze magunk előtt a karokat, majd nyissuk szét az előző helyzetbe, és az alkart könyékből fordítsuk lefelé.

Negyedik gyakorlat
Mellkasunk előtt nyújtsuk előre összekulcsolt kezünket. Húzzuk be a karunkat a mellkasunkhoz, majd nyújtsuk ki újra magunk elé, megtartva a kezek összekulcsolt állapotát. Ezután húzzuk be ismét a karokat először a bal, majd a jobb vállhoz, végül nyújtsuk ki, vissza a kiinduló helyzetbe.

Ötödik gyakorlat
Fogjuk meg mindkét kezünkkel a másik könyökünket, így emeljük fel a fejünk fölé. Majd engedjük vissza magunk elé. Ezután az összekulcsolt karokat toljuk el először baloldalra, majd vissza középre, végül jobb oldalra.

A gyakorlatsor Kalmár Nagy Laura nevéhez fűződik.

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kedves Érdeklődő!

Ha szeretne azonnal értesülni a legújabb cikkekről, gyakorlatokról és ajánlatokról, kérem iratkozzon fel hírlevelemre.